> Grooten, Leo, grondverzetbedrijf, loonwerk, transporten, mobiele kraan, rupskraan, Bocholtz, Simpelveld, Euregio, stierenmesterij, keurmerk biefselect

Meer dan 30 jaar onze uitvalsbasis

hier is ons bedrijf gestart

Nadat hij enkele jaren als landmeter bij de Heidemij had gewerkt, trok Leo In 1977 de stoute schoenen aan en ging van start met een eigen grondverzetbedrijf. Leo in de beginjaren van zijn bedrijfMet een tractor en kiepkar start hij, in hun pas gebouwde nieuwe onderkomen aan de Koolhoverweg, zijn eigen bedrijf.

Meer dan 30 jaren is deze plek de thuishaven van het bedrijf.

Snel na de start van het bedrijf wordt de eerste mobiele kraan gekocht, waardoor er meer en andere opdrachten kunnen worden aangenomen. 

De activiteiten worden gaandeweg uitgebreid met loonwerkzaamheden en met een stierenmesterij.

Joost krijgt van jongs af geleerd hoe het moet!

Gaandeweg wordt het bedrijf uitgebreid met een rupskraan, mini- en midigravers, een laadschop en een dubbel-assige containerwagen.

Daarnaast blijven ook de tractoren en de gronddumpers deel uit maken van de bedrijfsinventaris.

Voor de loonwerkzaamheden worden speciale machines aangeschaft waarmee de meest voorkomende werkzaamheden voor de boeren kunnen worden uitgevoerd.

Omdat de werkzaamheden een steeds grotere vlucht nemen wordt personeel in dienst genomen.

Echtgenote Isabelle wordt vanaf het begin bij de activiteiten betrokken, zij gaat de administratie van het bedrijf verzorgen.

Vanaf 1998 doet de 2e generatie zijn intrede in het bedrijf.

De oudste zoon, Joost, gaat meewerken in het bedrijf. Joost neemt voortvarend een aantal van de lopende zaken over.  Zo gaat hij het loonwerk voortaan voor zijn rekening nemen, terwijl ook de stierenmesterij onder zijn supervisie valt.

Enkele jaren later (2006) gaat ook de jongste zoon (Ruben) deel uitmaken van het bedrijf.

Omdat de bedrijfsactiviteiten worden uitgebreid met containers, gaat Ruben zich in eerste instantie met deze activiteit bezig houden. Inmiddels zijn de containeractiviteiten op een laag pitje gezet, omdat de loon- en grondverzet werkzaamheden de meeste aandacht opeisen.

Bij het voeren van de administratie wordt Isabelle sinds enkele jaren bijgestaan door dochter Marie Ange. Samen runnen zij de administratieve kant van het bedrijf.

Het bedrijf heeft op dit moment 6 werknemers in vaste dienst. Daarnaast wordt tijdens drukke tijden (o.a. loonwerk) een beroep gedaan op zzp'ers die met de werkzaamheden en met het bedrijf bekend zijn.